De oorsprong van monsterazaden: Mexico
De zaden die gebruikt worden voor de jaarrondteelt van de monstera deliciosa worden jaarlijks geimporteerd door Evanthia
vanaf een kwekerij in Mexico waar zij al meer dan 35 jaar een goede relatie mee hebben.
Deze zaden komen dus niet uit het wild en belasten daarmee niet het lokale ecosysteem.
Omgeving van de Monsterazadenkwekerij
Hieronder de bloeiende monsteraplanten op de kwekerij
Na het afsterven van de bloem ontwikkelt de zaadkolf zich verder.
Als de kolf volgroeid is kunnen de zaden geoogst worden.
Uit een zaadkolf kunnen 50-100 zaden geoogst worden. (in het gebied in mexico rond de kwekerij)
In het wild gevonden monstera zaadkolven geven vaak maar 0-5 zaden.
Dit heeft te maken met het microklimaat en aanwezige flora/fauna in het gebied in mexico.
Na de oogst worden de zaden gedroogd.
Zoals u ziet een teleurstellende oogst van 2 zaden.
Na de oogst worden de zaden gedroogd en gecontroleerd
Na controle worden de zaden gewogen en in zakken verpakt voor transport naar Evanthia in Monster, Westland.
Evanthia Monster, Westland , Nederland
De Monsterazaden worden bij Evanthia vervolgens gesorteerd en verpakt voor opslag in klimaatcellen.
Vanuit deze opgeslagen zaden wordt wekelijks gezaaid in trays voor levering aan de kwekers.
Van zaaien tot levering duurt ca 10-12 weken.
De zaden worden bij Evanthia bij binnenkomst gesorteerd en opgeslagen in klimaatcellen.
Vervolgens wordt er vanuit de opgeslagen partijen uit de klimaatcellen wekelijks gezaaid in trays.
Evanthia levert de monsterapluggen na 10-12 weken aan Dinplant in kunststof 66-gaats trays